Kinderen met DCD hebben moeite met het aanleren en uitvoeren van motorische vaardigheden. Vaak is er daarnaast sprake van nevenproblematiek, zoals bijvoorbeeld moeite met leren, concentreren, of sociale afstemming. Organiseren en plannen van dagelijkse activiteiten is een veel voorkomend struikelblok. De onzichtbaarheid van de oorzaken van DCD kan leiden tot een laag zelfbeeld.

In deze studiemiddag wordt de impact van DCD op de dagelijkse vaardigheden van kinderen zichtbaar gemaakt door middel van fotoverhalen, ervaringsopdrachten en filmfragmenten. Het doel van de middag is om de kinderen (nog) beter te begrijpen. Daarnaast worden er praktische tips gegeven voor begeleiding op school. Na deelname krijgen deelnemers een reader toegestuurd met extra informatie en advies.

Locatie Onderwijscentrum Leijpark, Tilburg
Tijd 13:30 – 16:30 uur
Bijzonderheden Voor deelnemers van andere organisaties dan OC Leijpark bedragen de kosten €32,50 per persoon.
Sessieleider Annelies de Hoop
Sessieleider info Annelies de Hoop heeft ruim 20 jaar als ergotherapeut in de kinderrevalidatie en in de ambulante dienst van OCLeijpark (voorheen Mytylschool Tilburg) gewerkt. Sinds 2003 is de diagnostiek en behandeling/begeleiding van kinderen met DCD haar specifieke aandachtsgebied en is zij is lid van het landelijk netwerk DCD. Met het team van de ambulante dienst heeft zij de DCD thema-avonden, de DCD website en het Foto-interview ontwikkeld. In 2014 is zij als consulent passend onderwijs bij Plein013 gestart en heeft zij de opleiding tot Master Special Educational Needs afgerond (specialisatie gedrag). Daarnaast biedt zij vanuit haar eigen bedrijf X11-ergotherapie & onderwijs (www.datkanX11.nl) trainingen en workshops aan.
Voor wie leerkrachten, onderwijsondersteuners en intern begeleiders

Aanmelden kan door op link te klikken.